Lang Leve...!

Wakkere Ouderen

Wakkere Ouderen organiseerden twee workshops over empowerment. ‘Een andere kijk op eenzaamheid’ door Maria Boone is afgezegd wegens ziekte. Bij de workshop ‘Samen weven we de Toekomst’ van Nel Willekens waren slechts twee deelnemers. “Terugkijkend zijn wij er blijkbaar teveel van uitgegaan, dat Lang Leve…! ons ziet als onderdeel van de doelgroep, waarvoor de manifestatie wordt georganiseerd.”

In een mail krijgt het netwerk Lang Leve…! een emotionele brief. “Wij hebben minder organisatiekracht, vaak handicaps en de handen vol aan ons eigen ouder worden. We vechten als Wakkere Ouderen tegen eenzaamheid en isolement. We gaan de verbinding aan met elkaar en de samenleving, maar niemand komt op het idee bij ons te komen kijken. We voelen ons als ouderen, als ervaringsdeskundigen, in de kou staan.”

Belangrijke les die vorig jaar al aan het licht kwam was dat Lang Leve…! niet gaat over oud worden, maar over ‘niet meer werken’. Professionals – de mensen die werken – zijn degenen die beslissingen nemen die gaan over ouderen – de mensen die niet meer werken. Hoe kunnen betrokken ouderen toch invloed krijgen in beleid, netwerk, cultuur en de verdeling van geld?

OVER DE WORKSHOPS EMPOWERMENT

Wakkere Ouderen dragen middels groepsdialogen, workshops en themabijeenkomsten bij aan thema’s die ‘wakker worden’ en ‘wakker zijn’ stimuleren.

Met hun activiteiten maken ze het bewustzijn bij mensen wakker: de energie van mogelijk maken, van ontvankelijk zijn voor het moment en wat zich daarin aandient. Wakkere Ouderen geeft de vitale kracht van de ouderen weer een plek in de samenleving. Om de levenswijsheid en ervaring die zij meebrengen actief te gebruiken. Om meer heelheid in het samen leven te brengen.

Tijdens Lang Leve…! organiseerden Nel Willekens en Maria Boone twee workshops:

  • 15 juni, 14:00 - 16:00 uur: Nel Willekens: ‘Samen weven we de Toekomst’
  • 18 juni, 14:00 - 16:00 uur: Maria Boone: ‘Een andere kijk op eenzaamheid’ (wegens ziekte geannuleerd)

Meer info: www.wakkeregrootmoeders.nl