Lang Leve...!

Over Lang Leve...!

Kun je prettig oud zijn in coronatijd? Wat is de waarde van expressie en creativiteit in de anderhalve-meter-samenleving? Hoe helpt kunst om eenzaamheid te voorkomen? Van 23 oktober t/m 1 november 2020 organiseren bewoners van ’s-Hertogenbosch West samen met het netwerk Lang Leve…! een manifestatie met een coronaproof programma vol kunst, zin en contact. Culturele instellingen, welzijnswerkers en senioreninitiatieven oefenen met hoe programma’s vormgegeven kunnen worden in de huidige omstandigheden, die nog wel even kunnen duren. Zo leren we hoe we met nog meer aandacht kunst en cultuurparticipatie in kunnen zetten om eenzaamheid te verkleinen.

Manifestatie op Zuid
De hele maand juni werden acties uitgevoerd, ideeën getest, initiatieven gepresenteerd en verbindingen versterkt in de wijk Zuid in Den Bosch. Volgens de RIVM-richtlijnen. De lessen en ervaringen van Lang Leve…! in Zuid zijn te lezen bij de programma-onderdelen.

Manifestatie in West
Momenteel is er een programma in Den Bosch West in voorbereiding, i.s.m. wijkwerkers Benthe van der Vleuten en Simon van den Biggelaar van Farent. Digitaal, bij je thuis, binnen of buiten op veilige afstand. Bekijk het programma op de pagina Manifestatie West en doe mee!

Lang Leve…!
Sinds eind 2018 werken de Academie voor Beeldvorming, Gemeente ’s-Hertogenbosch en een breed netwerk uit zorg, welzijn, kunst en cultuur samen aan het actieonderzoek Lang Leve…! Doel van dit programma is het bij elkaar brengen van eenzaamheidspreventie en cultuurparticipatie. Hoe kunnen ouderen zo lang mogelijk onderdeel blijven van het culturele leven in de stad? Partners zijn o.a. Dansnest, Farent, Wakkere Ouderen, Babel, Stichting Actieve Senioren, Jeroen Bosch Ziekenhuis en culturele podia.


Meer over het actieonderzoek Lang Leve…!: www.academievoorbeeldvorming.nl/projects/lang-leve

Team

Artistieke leiding en onderzoek: Malou van Doormaal en Klaas Burger
Zakelijke leiding, projectmanagement en communicatie: Monique van de Wijdeven
Inbedding Zuid: Anine Vloedgraven en Sami Sezin van Farent Welzijn
Dansinterventies: Nana van Moergestel, Neel Brans en dansers van Dansnest
Fotografisch onderzoek: John van Hamond, Nenah Gorissen, Imke Panhuijzen
Procesregistratie: Sas Schilten, Jesse Bom
Vormgeving: Veronique van Helden
Website: Jaap Joris Vens
Inbedding beleid: Janne van Wijnen en Marga de Leeuw, gemeente ’s-Hertogenbosch
Financiering: Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Buurtcultuurfonds Noord-Brabant
Beeld boven: Sas Schilten
Beeld onder: Mike Harris