Lang Leve...!

Raamexpositie Lang Leve...!

Fotografen Imke Panhuijzen, John van Hamond en Nenah Gorissen onderzochten in 2019 wat het betekent om lang te leven. Elk werkt vanuit een andere invalshoek: Imke is modefotograaf en fotografeert voor o.a. Het Parool en de Volkskrant. Nenah werkt autonoom en maakt portretten over liefde en intimiteit. John werkt als documentair fotograaf al langere tijd in bijvoorbeeld de Graafsewijk. De vraag aan hen: hoe kan de beeldvorming rond ouderen in ’s-Hertogenbosch meer divers en representatiever worden?

OVER DE RAAMEXPOSITIE

De Academie voor Beeldvorming bracht de fotoseries uit Lang Leve…! naar twee plekken in ‘s-Hertogenbosch Zuid: Jumbo Pettelaarseweg en ramen van woningen aan Pettelaarseweg. Met wijkwerker Sami Sezin belde ze aan bij bewoners. ‘De beelden hingen er de hele maand juni. Van Jeroen op nummer 206 tot Anneth op nummer 292. En in de Jumbo kregen we 6 ramen in de bloemenhoek.’ In het bladenschap lag het juninummer van de Linda: hierin een vervolg op de serie die Imke Panhuijzen maakte met ‘oma Truus’.

OVER DE EXPEDITIE

‘Op 25 juni werden bewoners en geïnteresseerden uitgenodigd deel te nemen aan een wandeling langs de fotografie. John van Hamond, een van de fotografen, vertelde hier de verhalen achter zijn beelden. We hebben vooral gepraat over oud worden.’ Door de gesprekken rond de foto’s werd nogmaals duidelijk hoezeer de beeldvorming rond ouderdom ouderen in de weg zit. ‘Er is nog zoveel te winnen als we de ervaring van ouderen met oud worden beter leren gebruiken.’

Lees hier het verslag van de expeditie📸 Sas Schilten