Lang Leve...!

Buurtserenades: Veldspel

Babel droeg in samenwerking met een groep kunstenaars Raamgedichten op stokken langs vensters aan galerijflats en een poëtisch veldspel naar grasvelden voor appartementencomplexen.

‘Poëzie was de aanleiding om het ergens over te hebben. Bij de raamgedichten ontstonden gesprekken in deuropeningen en bij het veldspel werden chocolaatjes en rozenblaadjes vanaf balkons naar beneden gestrooid.’

Het leverde een belangrijke les op: ‘Farent bleek hierbij de sleutel tot de haarvaten van de wijk. We zijn als culturele instelling gewend mensen uit te nodigen naar ons toe te komen. Nu worden wij uitgenodigd op wijkniveau en maken de stap naar mensen toe. Hierdoor vielen allerlei reguliere barrières weg: we moesten vanzelfsprekend schakelen met allerlei mensen die geen onderdeel uitmaken van onze organisatie.’


OVER VELDSPEL

Een gedicht op een grasveld, voor of achter je flat. Vanuit je raam of balkon kijk je op een stil theater waarbij langzaam zinnen gevormd worden. Vanaf hoogte te zien, dus je kunt gewoon boven blijven!

Het gedicht wordt op verschillende dagen in juni op grasveldjes in Zuid uitgelegd. Blijf binnen en geniet van het stukje kunst dat zich ontvouwt.

Meer info: www.babeldenbosch.nl📸 Sas Schilten