Lang Leve...!

TV Kameraden

In samenwerking met de wijkwerkers van Farent zocht Kameraden contact met ouderen in Den Bosch Zuid en jongeren van het nabijgelegen Sint Janslyceum. Een enkeling raakte betrokken, maar het activeren van ouderen en jongeren vraagt om slimme samenwerking en aandacht, vooral in coronatijd.

Vragen naar aanleiding van de bijdrage van Kameraden: Hoe kunnen de wijkwerkers contacten leggen in de wijk zonder dat zij overvraagd worden? Wat is er nodig om een programma in ontwikkeling toch helder te kunnen communiceren?


OVER TV KAMERADEN

Kijk op afstand, beleef het samen.

Op een laagdrempelige manier verbindt Kameraden jong en oud, ook in deze tijd. Alles wat je nodig hebt om mee te doen, is een tv en een telefoon!

Tv kijken wordt leuker, interessanter en socialer. Jongeren en ouderen bekijken samen tegelijkertijd programma’s, series en films, ieder in hun eigen huis. Van sport tot cultuur en van politiek tot romantische komedies: zij bepalen wat ze kijken. Naderhand kunnen ze het nabespreken. Kameraden zorgt voor de match met andere gelijkgestemden en geeft regelmatig kijktips.

Hoe werkt het?
1: Meld je aan en Kameraden matcht de verschillende generaties met elkaar (al dan niet op basis van interesses). Kameraden zorgt ervoor dat jullie met elkaar in contact komen.

2: Jullie kijken tegelijkertijd thuis naar hetzelfde programma. Kies zelf een online theatervoorstelling, film of documentaire uit. Netflix of culturele uitzending van een van onze culturele partners? Dat bepalen jullie zelf!

3: Na afloop bellen jullie met elkaar om gezellig na te praten.

Meer info: www.kameraden.nl📸 Kameraden