Lang Leve...!

Online Danssessie

Hoe organiseer je online danssessies voor ouderen? Andrew Greenwood en Meta de Zeeuw werken samen onder de naam SW!TCH2MOVE en organiseerden eerder al online danssessies met bestaande cursistengroepen. Maar het digitaal aanbod blijkt voor nieuw te bereiken ouderen onvoldoende toegankelijk.

Speciaal voor Lang Leve…! werd er digitale ondersteuning aangeboden voor ouderen die daar moeite mee hadden. Toch bleken ouderen niet meteen enthousiast als ze een extra programma op hun tablet of computer moesten installeren.

“Aan de online danssessies van Switch2Move is alleen deelgenomen door de persoon die als vrijwilliger digitale ondersteuning aanbod. Hier moet in samenwerking met Babel en gemeente snel iets worden gedaan. Alle ouderen moeten leren Zoomen, Skypen en WhatsAppen.”


OVER SW!TCH2MOVE

SW!TCH2MOVE heeft een programma ontwikkeld waarbij je middels verschillende bewegingen op muziek, samen met elkaar werkt aan het verbeteren van je algehele conditie.

Bij het volgen van de S2M activiteiten zul je merken dat je meer energie en zelfvertrouwen krijgt. Daardoor ga je je beter in balans voelen.

Het programma is geschikt voor iedereen maar met name bedoeld voor mensen met dementie.

Meer info: www.switch2move.com