Lang Leve...!

Live poëzie in het Zuiderpark

Gretha Goettsch organiseerde met haar groep Dichters met de Hoed voorleessessies bij de populierencirkel in het Zuiderpark op een zonnige middag op 25 juni.

“Er waren veel mensen, dat kwam omdat we in de voorgaande dagen aanwezig waren op de plek.” Gretha en haar dichters hebben wandelaars in het park met een flyer uitgenodigd om de volgende dag terug te komen naar de activiteit. “Ik heb een band met mijn dichters zoals Minou met haar dansers. We gaan met elkaar iets aan. Daarom lukte dit ook met beperkte middelen.”

Laagdrempelige activiteiten in de publieke ruimte vragen dus om een lange adem. “Je moet denken in gemeenschappen en voortrekkers. Mensen moeten het vertrouwen en zich welkom voelen. Dan komt een flyer bovenop mond-tot-mond-reclame. Maar dit is een arbeidsintensief proces.” Oftewel: de lange adem vergt ook meer dan een vrijwillige inzet. Er is geld nodig. “En een goed toilet is onmisbaar. De schrijfworkshop in het Heempark kon niet doorgaan omdat hier de toiletten te ver weg zijn.”


OVER DICHTERS MET DE HOED

Kom genieten van poëzie! Neem plaats op de brede rand van de populierencirkel in het Zuiderpark. Maak kennis met een dichter met de hoed. Hij of zij leest aan jou alleen gedichten voor die passen bij de stemming, bij waar we zijn of wat er gebeurt.

Heb je een favoriet gedicht? Neem het gerust mee en lees het voor. We verheugen ons op dichterlijke één op één ontmoetingen van ongeveer een kwartier.

De dichters met de hoed zijn de cursisten en de docent van ‘Dichter op de koffie’, een cursus die senioren uitnodigt tot het lezen en schrijven van gedichten.
Meer info: www.schrijftotaal.nl📸 Tineke van Wegberg