Lang Leve...!

Dance Along Parties

Minoux vierde de Dance Along Party op 29 juni op twee grasvelden bij appartementencomplexen. “De groep ouderen die de Dance Along Party uitvoert is heel levendig. Mensen vinden makkelijk aansluiting. Tijdens de Coronacrisis hebben we in een appgroep contact gehouden. Dit was sindsdien ons eerste optreden.”

“En dan sta je daar met z’n allen voor een serviceflat. Eén vrouw op een balkon, ze zwaait. Al die glazen ramen, wat zie je niet?” Het deed Minou denken aan haar eigen moeder. “We hadden drie maanden alleen contact via de telefoon. Ik zie in deze drie maanden het isolement ontstaan. Eenzaamheid is een ingewikkeld ding, het is niet sexy, het komt niet op de voorpagina.”

“En dan bereiken we op dat grasveld die ene vrouw op dat balkon. Het is zo arbeidsintensief…! En hoe maak je dat contact dan overdraagbaar? Je kunt in elk geval niet maken dit alleen maar te betalen uit het potje cultuur. Hoe kunnen andere domeinen hier ook in investeren?”


OVER DE DANCE ALONG PARTIES

Samen dansen en een feestje bouwen, verbindt en is een fijne manier om in beweging te zijn op je eigen manier. ‘Dance along’ betekent letterlijk ‘dans mee’. Het gaat (net als bij een sing-along) om een samenkomst van mensen die elkaar nog niet kennen en met elkaar gaan bewegen. De dance along-bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk! Er is een kort optreden van een enthousiaste groep deelnemers en daarna kan er samen gedanst worden.

Tijdens de manifestatie op Zuid kun je kijken naar en meedansen met Minoux op een ruime plek in de wijk. Iedereen kan deelnemen, ook vanaf je balkon of op het grasveld voor de deur!

Meer info: www.minoux.nl📸 Sas Schilten