Lang Leve...!

Je autobiografie schrijven

Helen van Drunen, Volksuniversiteit: “Wij zijn gewend dat mensen naar ons toe komen, dus de werkwijze die Malou van de Academie voor Beeldvorming voorstelde was echt een vondst, want hoe gaan wij die wijk in? In Zuid kwam de cursus niet van de grond. We hebben weinig mankracht.”

Naar aanleiding van de fotoexpositie aan de Boschmeersingel ontstond contact met Hooijmans Hairline. Malou: “Deze kapsalon bestaat al jaren en heeft een grote groep vaste klanten. De kappers maken een ongedwongen praatje tijdens het knippen. Het leek een mooie plek om uit te testen hoe het aanbod van de Volksuniversiteit hier zou landen.”

Drie deelnemers werden op afstand begeleid door docent Mieke Elfers. Via mail, post en telefoon stuurden zij hun verhaal op en bespraken ze dit verder. De resultaten hiervan worden na afronding weer teruggebracht naar Hooijmans.

De Volksuniversiteit zoekt naar manieren om breder samen te werken. Hoe kunnen ze het aanbod breder uitdragen naar communities, via organisaties of lokale ondernemers?

OVER DE CURSUS LEVENSVERHAAL SCHRIJVEN

Zou je graag verhalen uit je eigen leven willen opschrijven? Mieke Elfers, docent bij de Volksuniversiteit helpt je er graag bij met deze minicursus autobiografisch schrijven! Op afstand, geheel coronaproof.

We gaan schrijven over aspecten van het eigen leven. Over gebeurtenissen, invloeden en personen. We gaan deze gebeurtenissen wortelen in de huidige setting waar je woont in Den Bosch West èn in het landschap van je jeugd.

Deelnemers krijgen de schrijfopdrachten per post thuis bezorgd. Mieke geeft dan schriftelijke feedback op jouw tekst en stuurt deze weer terug als bijlage per mail of per post. Daarna belt ze elke deelnemer om nog even te praten over de eigen bevindingen van deze schrijfopdracht en we vragen ook deelnemers om elkaar te bellen over de bevindingen.

Tot slot komen we bij elkaar om de bevindingen van de schrijfopdracht live te presenteren.

Mieke geeft daarop ook nog aanvullende informatie over hoe je de ervaringen kunt inzetten in volgende te schrijven stukjes eigen levensverhaal. Met andere woorden, je wordt effectief op gang gebracht in het autobiografisch schrijven.

Een uitbreiding naar een cursus is mogelijk bij voldoende belangstelling.

Wanneer: oktober en november 2020
Waar: bij jou thuis
Organisatie: Volksuniversiteit Den Bosch
Aanmelden: mail naar annemieke@schrijvenisvanmij.nl
Meer info: www.vudenbosch.nl