Lang Leve...!

Fotoexpositie

Eén van de plekken aan de Boschmeersingel waar de expo plaatsvond, was Turks Restaurant Kismet. Eigenaar Tamer Karademirli vertelt: “Als ondernemer wilde ik graag dat bij mij de foto’s van witte mensen hingen, en bij de kapper de foto van hoofddoekjes. Anders mix je niet. En daar gaat het juist om. Want winkels hebben vaak een klantenkring vanuit hun eigen gemeenschap. Hier ligt een uitdaging en daar kan de foto-expositie bij helpen.”

Margo Koehorst: “De voorbereiding is de helft van het succes. Dat vraagt tijd en ruimte.” De informatiebordjes werden opgehangen in het Nederlands, Turks en Arabisch. Malou: “Dit werd erg gewaardeerd door mensen die ik sprak op straat, zij voelden zich gezien.”

Een artikel door Margo en haar ervaring tijdens het opbouwen van de expositie: www.academievoorbeeldvorming.nl/lang-leve/doen-wat-je-zegt

OVER DE EXPOSITIE

Fotografen Imke Panhuijzen, John van Hamond en Nenah Gorissen onderzochten in 2019 wat het betekent om lang te leven. Elk werkt vanuit een andere invalshoek: Imke is modefotograaf en fotografeert voor o.a. Het Parool en de Volkskrant. Nenah werkt autonoom en maakt portretten over liefde en intimiteit. John werkt als documentair fotograaf al langere tijd in bijvoorbeeld de Graafsewijk. De vraag aan hen: hoe kan de beeldvorming rond ouderen in ’s-Hertogenbosch meer divers en representatiever worden?

De Academie voor Beeldvorming bracht deze fotoseries uit Lang Leve…! in oktober naar ‘s-Hertogenbosch West. In de winkelpassage aan de Boschmeersingel, op de ruiten van o.a. supermarkt Marmaris en Hooijmans Hairline kapper, waren de beelden te zien.

Lees hier het verslag van de expeditie langs de foto’s in ‘s-Hertogenbosch Zuid in juni 2020.


Waar: buiten op de ruiten van winkels aan Boschmeersingel
Organisatie: Academie voor Beeldvorming
Meer info:malou@academievoorbeeldvorming.nl of www.academievoorbeeldvorming.nl📸 Sas Schilten