Lang Leve...!

buurtDE(N)KSELS

Voortbordurend op de actie in Zuid is buurtDE(N)KSELS verschenen op de grasvelden bij flats aan de Hudsonlaan. Marianne van Heeswijk: “Het rondje dat we vooraf gezamenlijk door de wijk liepen samen met wijkwerker Benthe, heeft erg geholpen bij het vinden van een goede locatie. Wij zijn ook hier deur aan deur langsgegaan, soms ook over de drempel. We hebben behoeftes nog explicieter opgehaald en bijvoorbeeld bewoners aan elkaar gekoppeld die graag wandelen. Via de placemats zijn de boodschappen ook weer teruggebracht. Een mooi citaat dat we ontvingen, was: every night we try to take over the world.”

Naast de vele positieve reacties maakte de actie ook weerstand zichtbaar. “Soms vonden mensen het te privé dat je aanbelde, of zagen ze dit project als een geitenwollensokken-incident dat alleen maar geld kost.” Je moet echt vertrouwen winnen. Farent kan daarin ook iets betekenen omdat zij langdurig in de wijk aanwezig zijn.

OVER BUURTDE(N)KSELS

Onder het motto ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ nodigden we bewoners, interactief vanaf hun balkon, uit voor ons project buurtDE(N)KSELS.

Op 24 oktober legden we op het gras de woorden van het lied van Ramses Shaffy: ZING, VECHT, HUIL, BID, LACH, WERK en BEWONDER en een groot hart van rode deksels. Het hart bestond uit ‘denksels’, gedachten van buurtgenoten. Het weekend daarop kregen bewoners placemats terug met daarop hun teksten. Hartverwarmend!

Waar: op het grasveld voor de flats bij de Hudsonlaan
Organisatie: Stichting Ik Sta Voor
Meer info: www.ikstavoor.nl

📸 Andaleeb Khaliffa